HVAD ER BØRNYOGA

BØRNEYOGAHvad er børneyoga?BØRNEYOGA består af en lang række forskellige elementer, som mixes på kryds og tværs, så undervisningen bliver legende, let og sjov.To af de vigtigste elementer i børneyoga er de forskellige stillinger og åndedrætsøvelser.

YOGASTILLINGER

Yoga til børn består af en masse strækøvelser og dynamiske øvelser, som balancerer nervesystemet og giver afspænding til kroppen og sindet. Øvelserne styrker balance- og muskelkoordinationssansen, giver styrke, udholdenhed og øget koncentrationsevne og fysisk velvære. Yogastillingerne og øvelserne kommer til udtryk gennem yogalege, yogaeventyr, balancebaner og yoga rim&remser.

ÅNDEDRÆTSØVELSER

I børneyoga leger vi desuden med åndedrættet og øver børnene i at bruge det konstruktivt, så de hen ad vejen lærer at bruge åndedrættet til at finde ro og balance, fokus, koncentration og øget kropsbevidsthed

SANG OG CHANTING er også et vigtigt element i børneyogaen, fordi vi ved gentagelser af gamle indiske sprog skaber et vibrationsmønster i mundhulen, som forplanter sig via energibaner ud i hele kroppen og til hjernen. Dette skaber balance og virker beroligende.

DANS

Vi laver stop- og følelsesdans, som sætter ord på stemninger, følelser og fantasi udefra forskellige stykker musk og bevægelser.

MUSIK OG KLANINSTRUMENTER

I børneyoga er musik og klanginstrumenter også vigtige elementer, da disse skaber stemning, atmosfære og beroliger nervesystemet. Der bruges oftest Koshi-klokker, klangskåle, Gong, Tibetanske bedeklokker og afslappende yogamusik.

MEDITATION OG MASSAGE

Et andet vigtigt element i børneyoga er meditationer og massage, da disse også skaber indre ro og øget empati børnene imellem. Meditation og massage er desuden vigtige redskaber til at få børnene til at geare ned, finde ro og hvile i afspændinger og afslapninger.


DRØMMEREJSER, VISUALISERINGER OG AFFIRMATIONER

Ved hjælp af musik, fortælling og klanginstrumenter foretager vi drømmerejser, visualiseringer og benytter positive affirmationer for et øget selvværd og positiv kropsbevidsthed i takt med børnenes udvikling, erfaring og tillid.

KREATIVE OG NATURLIGE ELEMENTER

For at finde ro og grounding er kreative processer og naturen vigtige medspillere i børneyoga. Ofte foregår undervisningen udenfor og de forskellige camps tager sit udgangspunkt i naturen. Vi bruger mandalaer, som bliver til under stor koncentration fra børnene. Mandalerne kan laves af alle mulige materialer og er mønstre, som børnene selv finder på, så fantasien på den måde sættes i spil.I børneyoga bruges mange forskellige props, som forstærkning til børnenes indlæring. Der kan være tale om bamser, figurer, bøger, kort og lys